Cím5400 Mezőtúr, Semmelweis utca 27.
MunkaidőHétfő - Péntek: 8:00 - 18:00
Életelixírek
Hírlevél 01.17.
Rajta vagy, Öcsém, a Szeretetlistámon!
Részletek…
Ötperces Önismereti Játék (2021)
Randira készülőknek kötelező! Eddig minden ismerősömnél betalált!
Részletek…
Hírlevél 12.02.
Érzi-e ke', hogy javul?
Részletek…

Az életöröm felemelő himnusza

Kedves Olvasó!

 

A Facebook munkaoldalamon,  Pozitív gondolkodás - másként címmel indítottam egy sorozatot, mely a mai napon ért véget. Az oldalt ide kattintva találod: Család- és rendszerállítás – hazasmargit.hu 

 

21 napon keresztül válogattam Esther Hicks előadásaiból olyan részleteket, képeket, melyek hozzásegíthetik az embert ahhoz, hogy képes legyen nézőpontot váltani, s egyúttal pozitívabban állhasson hozzá az élethez.

 

 

 

Ezt a blogot a sorozat méltó lezárásának szánom, és segítségül hívtam ehhez életem egyik legfelemelőbb, legéletigenlőbb irodalmi művéből az alábbi szövegrészleteket, melyet egy nagyon híres írónő önéletrajzi írásából vettem. Biztos vagyok benne, hogy ismered őt te is!

 

1Az egyik legnagyszerűbb dolog az ember életében, ha boldog gyermekkora van.

Nekem nagyon boldog gyermekkor jutott: volt egy bölcs és türelmes dajkám, és egymást gyengéden szerető apám és anyám, akiknek mintaértékű házassága és szülői gondoskodása igazi boldogságot jelentett számomra. Imádtam a házunkat, a kertünket. Visszatekintve úgy látom, a mi házunk valóban boldog otthon volt.

 

2. Ha felébredtem, mindig elfogott egy különös érzés, az öröm, hogy élek.

Nem hiszem, hogy ez tudatos lett volna – nem is lehet ilyesmit folyton végiggondolni -, de hát ott voltam én, ott volt a világ, kezdődött egy új nap, és várt egy újabb kaland az életnek nevezett izgalmas utazásban. Nem mintha az életnek feltétlenül izgalmasnak kellene lennie – izgalmas attól lesz, hogy ez a mi életünk. Bár nehéz megmondani, hogy mi az ember legelső emléke, a harmadik születésnapomra világosan emlékszem – saját fontosságom érzése tolul föl benne. A gyermekkor csodálatos, biztonságos, és mégis oly izgalmas világa. Az én világomban talán a legcsodálatosabb dolog a kert volt. Az a kert, ahol személyes ismerősömmé vált minden fa, és minden fa mást és mást jelentett számomra.  Az az érzés fogott el, hogy az ember harmóniában van az élettel – és az emlék felidézésének pillanatában minden visszajön: nemcsak az emlékezet puszta tárgya, hanem az érzés is.

 

3. Szeretek élni. Mindig érdekesnek találtam az életet, és így vagyok ezzel ma is. Ez a létezés egyik nagy titka: élvezni az élet ajándékát, amit éppen mi kaptunk meg.

Persze nem mindennap örömteli. A „megint egy csodálatos új nap” érzése után az embernek eszébe jut, hogy tizenegyre fogorvoshoz kell mennie, és ez már egyáltalán nem olyan felemelő – de az első érzés megmarad, és egész nap tartja az emberben a lelket. Előfordult már az is, hogy rettenetesen el voltam keseredve, nyomorultnak éreztem magam, és emésztett a bánat, de mindezeken túljutva ma már nagyon is világosan látom, óriási dolog maga a létezés, az, hogy egyáltalán élhetek.

 

4. Az élet olyan, mint a mozi.

S mivel az egyes ember oly keveset tud az egészről, s csak a maga rövidke kis szerepét játssza el, olyanok vagyunk, mint az a színész, aki csak pár mondat erejéig tűnik fel az I. felvonásban. Kezébe nyomják a legépelt szöveget, rajta a végszavakkal, és kész. Ő ennyit tud. A darabot nem olvasta. Miért is olvasta volna? Neki csak annyit kell mondania: „A telefon nem működik asszonyom” , s azután nyomban le is kell lépnie a színről. De amikor az előadás napján felgördül a függöny, akkor ez a színész végighallgatja az egész előadást, és ő is ott lesz a többiek között, s a hívó szóra megjelenik a színen.

 

5. Szerintem az élet egyik legizgalmasabb eseménye, ha valami olyasminek lehetünk a részesei, amit a legkevésbé sem értünk.

 

 

 

 

 

 

Köszönöm, Istenem, a jó életet, és mindazt a szeretetet, amit ebben az életben kaptam. 

 

Ezzel a mondattal fejezi be Agatha Christie: Életem című önéletrajzi írását. A könyvajánló pedig e szavakkal végződik: „Kevés ember tudja ilyen intenzíven és ilyen sokféleképpen élvezni az életet – végső soron ez a könyv az életöröm felemelő himnusza. Mindenki számára egyértelmű, hogy Agatha Christie íróként és magánemberként is páratlan jelenség volt.”

 

Agatha és Esther legfontosabb közös vonása, hogy mindkettőnek boldog gyermekkora volt. Ha az ember megkapja ezt a hatalmas ajándékot, hogy a kezdet ennyire szeretettel teli, akkor az életet ilyen rózsaszín szemüvegen keresztül tudja látni, + az életben könnyebben rátalál arra, amit élvezettel képes csinálni, sőt Önmaga örömteli lényével, valamint örömmel végzett kreatív munkájával segít másoknak, hogy ők érezhessék ugyanezt. Ha saját életünkben elmaradt ez az ajándék, akkor még hatványozottabban fontos, hogy mielőtt bármibe belekezdünk, feltegyük a feltétel nélküli szeretet szemüvegét. Ez VÁLASZTÁS kérdése.

 

Dönts úgy, hogy jó lesz a napod, s ajándékozd meg magad minden reggel Ester Hicks naphangoló szövegével! (A blog végén találod.) Hangold rá magad a

 

„megint egy csodálatos új nap”

 

érzésre! Nem baj, ha röviddel ezután lejjebb hangol az, hogy 11-re fogorvoshoz kell menned!  Az első érzés megmarad, és egész nap tartja benned a lelket. Én szinte naponta megajándékozom magam vele, és néha-néha elküldöm egy olyan embernek, aki éppen eszembe jut, vagy újra és újra megosztom valamelyik információs felületemen. Ha egy fogorvos vagy egyéb napi élethelyzet miatt úgy érzem, kezdek eltávolodni a reggeli  alapérzéstől, meditálok a saját hanganyagom segítségével kb. 15 percig - Margaréta meditáció  a pozitív életérzésért - vagy választok valamit a Margarétából. :)  

   

          

 

 

Ez egy jó reggel, ez egy jó nap. Ez egy igazán jó nap. Ez itt én vagyok ebben a világban. Ez itt én vagyok ezen a jó napon, és tudatában vagyok annak, ahogyan érzem magamat. Ez itt én vagyok, ahogy érintkezésben vagyok az érzelmeimmel. Tudatában vagyok az érzelmeim értékességének. Ez itt én vagyok az új napomon, és jobban megengedem magamnak, hogy az érzelmeimre fogékony üzemmódban legyek, mint korábban bármikor. A mai napon az, ahogy érzem magam, nem függ azoktól a dolgoktól, amelyek már megvalósultak, hanem azoktól a rezgésektől függ, amelyekre ráhangolom magamat. Ez az a nap, amelyet az eddigi legnagyobb önmagam és az élet iránti nagyrabecsülésem napjává nyilvánítok. A mai napon olyan emberré nyilvánítom magam, aki megéli a feltétel nélküli szeretetet, a feltétel nélküli tisztánlátást, a feltétel nélküli pozitív érzéseket, a feltétel nélküli összhangot. A mai napon rá vagyok kapcsolódva a valódi énemre. A mai napon okokat fogok keresni arra, hogy szerethessem magam, hogy jól érezzem magam, és fogok is találni. Ha pedig belebotlok valamibe, ami nem olyan jó érzés, akkor megcsinálom az érzelmi helyreigazítást minél hamarabb. Ez egy igazán jó reggel, ez egy igazán jó nap - bármi történjék is. Mert így döntöttem.

 

 

Szeretettel: Házas Margit

 

Ui: Érdekes egybeesés, hogy  az írónő egyetlen lányának férjezett neve: Rosalind Hicks.

 

Mezőtúr, 2019. október 02.

 

Kövess a facebookon

"Semmit sem lehet megtanítani egy embernek, csak segíteni benne, hogy rátaláljon önmagán belül." (Galilei) 

Életem, munkám, honlapom és  a  Család- és rendszerállítás - hazasmargit.hu elnevezésű Facebook-oldalam egyaránt annak szolgálatában áll, hogy hozzásegítse az Olvasót a saját igazságai felismeréséhez, a belső békéhez! Legyen béke a Földön, és kezdődjék velem! És Veled!

ÉLETEM A TANÍTÁSOM! ÉLETED A TANÍTÁSOD!