Cím5400 Mezőtúr, Semmelweis utca 27.
MunkaidőHétfő - Péntek: 8:00 - 18:00
Életelixírek
Hírlevél 01.17.
Rajta vagy, Öcsém, a Szeretetlistámon!
Részletek…
Ötperces Önismereti Játék (2021)
Randira készülőknek kötelező! Eddig minden ismerősömnél betalált!
Részletek…
Hírlevél 12.02.
Érzi-e ke', hogy javul?
Részletek…

Mi a csoda történik itt? (3.)

 

Gólyamese

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány és egy kisfiú, akiket már kisiskolás korukban összeboronált az anyukájuk, akkor még mit sem sejtve, hogy ez talán igaz is lehet. Telt-múlt az idő, és a sors a kislányt és a kisfiút egymás mellé sodorta. A barátságból, a citeratársból tiniszerelem lett, a tiniszerelemből egy mindent elsöprő szerelem; összeköltözés, közös célok, karrierépítés, házasság, gyerekek, boldogság, és boldogan éltek, míg meg nem haltak …... Hát, így lenne a történet a mi történetünk, ha a mesében lennénk, de a boldogsághoz vezető út kicsit rögösebbnek bizonyult:  a mi happy endünkhöz hiányzott egy kisbaba, hogy család legyünk…

 

    

2018 karácsonyán már itt szuszogott, itt volt velünk a legnagyobb csodánk! Juci és Csaba csodája. Olyan finom az illata, az enyém, a miénk, megérte várni rá!

 

Sosem felejtem el, mikor kimondtuk 2015.08.15-én, hogy kisbabát szeretnénk. Utána  csak teltek a hónapok, és jöttek a csalódások sorra. Aztán mindenféle vizsgálatok következtek - nálam hormonszint vizsgálata, IR kezelése, fogyás, diétabeállítás -, de mindkettőnk egészségesnek bizonyult.


Ezután 2017 augusztusában petevezeték-átfújás, peteérést segítő gyógyszerek. Nehéz, hosszú, idegőrlő volt az idáig vezető út. Van, akiknek olyan egyszerűn megy. Eldöntik, hogy kisbabát szeretnének, aztán hipp-hopp, össze is jön.  Egy pillanatig sem kételkedtem benne, hogy én egyszer anya leszek, és pozitívan álltunk mindenhez, de azért valljuk már be, ki  tud pozitív maradni akkor, amikor minden hónapban szembesül a kudarccal, hogy megint nem sikerült…és 2,5 évig ebben élni ???


2017 decemberében kiderült, már peteérésem sem volt abban a hónapban. Hova lett? Eddig legalább az volt, most már lépni kell valamerre! Kiválasztottam egy meddőségi központot, de márciusig adtam magunknak haladékot, és közben bejelentkeztem Házas Margithoz is. 

 

              

 

 

2018. február 14.

Pozitív lett a teszt!

Végre!

 

Egy kis angyal érkezik, aki minket választott. Nagyon boldog voltam, a föld felett jártam, hogy sikerült; meg is írtam Margónak:

 

Arról, hogy mi történt a 2 hónap alatt, és hogy éltem meg a Margóval történő 2 találkozást, a velem készített interjúban hallhatsz információkat. Az interjú elérhető lesz a honlapon.

 

         

            

 

 

                         


2018. június 18-ig vidám, ám tipikus tünetekkel járó terhességem volt, hányásokkal, rosszullétekkel tarkítva; de még ennek is örültem. Ilyen boldogok voltunk, mint a képen.

 

Majd Lili gondolt egyet, és túl lentre helyezkedett el a 22. hétben. Az orvosom állandó fekvésre ítélt, aminek célállomása a szolnoki kórház lett. Július végén hazaengedtek, de itthon is szigorú fekvéssel teltek a hosszú napok, és egyéb problémák is társultak a már meglévőhöz. A 37. hétig húztuk együtt, mikor elfolyt a magzatvíz, és beindult a szülés. A baba szívhangja leesett, így nem volt kérdés, azonnal megcsászároztak. Lili nagyon picike volt, így 11 napot töltöttünk kórházban. De ez már teljesen más volt,  mint a nyári 1 hónap.

 

          


 

Minden okkal történik, és mindenből tanul az ember, ezért nem bánom egy percig sem, hogy így alakult. Soha egy pillanatig sem hittem, hogy bármi bajunk lenne, hiszen tudtam, a legjobb helyen vagyunk. Talán még jobban értékelem, amim van, nem bánkódom, ami nincs. Megtanultam, kire számíthatok, ki áll a bajban mellettem: a családom, barátaim, kollegáim. Lettek új kapcsolataim, akikkel összehozott a kórház, az ott eltöltött idő. Önmagamat jobban megismertem, megtanultam, hogy nem minden rajtam múlik, és nem mindig minden úgy van és akkor, amikor én akarom. Hiszem, hogy fentről figyelnek és vigyáznak ránk.
 
Egyetlen olyan mesehőst sem ismerünk, aki elméletben oldja meg a problémákat, ezért azt tanácsolom, merjetek időben elindulni, és a mesehősökhöz hasonlóan találni fogtok segítőket, akiben bízhattok!  Menjetek az úton, még ha félelmetes is! Itt a vége, fuss el véle, aki tudja, mesélje el mindazoknak ezt a gólyamesét, akik gyermekre vágynak, és nézze meg a velem készített beszélgetést, hogy reményt adhasson azoknak, akiknek nagy szüksége van rá!

 

Gonda Judit

óvó néni és Lili édesanyja

 

Kedves Olvasó!

Gólyahívogató címmel karitatív jellegű programsorozatot tervezek 9 hónapon keresztül anyaságra és gyermekre vágyóknak! Kérlek olvasd el az erről készített blogot, ide kattintva, és oszd meg azon ismerőseiddel, akiknek szerinted hasznos lehet egy ilyen programsorozaton való részvétel. Köszönöm!

 

Üdvözlettel: Házas Margit


Mezőtúr, 2019. július 9. 

 

Ugrás a hírekhez

Kövess a facebookon

"Semmit sem lehet megtanítani egy embernek, csak segíteni benne, hogy rátaláljon önmagán belül." (Galilei) 

Életem, munkám, honlapom és  a  Család- és rendszerállítás - hazasmargit.hu elnevezésű Facebook-oldalam egyaránt annak szolgálatában áll, hogy hozzásegítse az Olvasót a saját igazságai felismeréséhez, a belső békéhez! Legyen béke a Földön, és kezdődjék velem! És Veled!

ÉLETEM A TANÍTÁSOM! ÉLETED A TANÍTÁSOD!